Dippies! Met een vleugje Hofland

Dippies! Met een vleugje Hofland

Aioli en Hummus
Wanneer je hummus maakt, maak je aioli en wanneer je aioli maakt maak je hummus. In ieder geval wel in onze vegan keuken. Aioli is overal lekker bij en hummus is de vegan klassieker onder de dips.

Mayonaise is normaliter een belangrijk bestanddeel van aioli en wordt met eieren gemaakt. Het eiwit in het ei werkt als een emulgator om de verschillende ingrediënten van mayonaise gebonden te houden. Wanneer we de blikken kikkererwten voor onze hummus openen vangen we het vocht uit het blik op. Dit vocht heet Aquafaba en bevat veel plantaardige eiwitten. Hiermee kan je bijna alles wat je ook met eiwit uit eieren kunt doen. En wij maken er dus onze heerlijke aioli van, en hummus dus, van de kikkererwten zelf.

Oh, en we maken het net even anders dan je gewend bent. Dit kan in verrassende smaaksensaties resulteren, opgepast dus!

Gerookte Paprika Crème
Een zalige zalfige zelfgedraaide crème op basis van… zonnebloempitten. Na een nachtje weken draaien zij hun hand er niet voor om om omgetoverd te worden in de basis van onze paprikacrème. Samen met geroosterde paprika, tomaat en biologische appelazijn draaien we dit mengsel tot een pittige dip. Lekker bij de cauliflower wings of gewoon op je favoriete broodje.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
We zijn ook via WhatsApp bereikbaar