Dippies! Met een vleugje Hofland
Aioli en Hummus
Wanneer je hummus maakt, maak je aioli en wanneer je aioli maakt maak je hummus. In ieder geval wel in onze vegan keuken. Aioli is overal lekker bij en hummus is de vegan klassieker onder de dips.
Mayonaise is normaliter een belangrijk bestanddeel van aioli en wordt met eieren gemaakt. Het eiwit in het ei werkt als een emulgator om de verschillende ingrediënten van mayonaise gebonden te houden. Wanneer we de blikken kikkererwten voor onze hummus openen vangen we het vocht uit het blik op. Dit vocht heet Aquafaba en bevat veel plantaardige eiwitten. Hiermee kan je bijna alles wat je ook met eiwit uit eieren kunt doen. En wij maken er dus onze heerlijke aioli van, en hummus dus, van de kikkererwten zelf.
Oh, en we maken het net even anders dan je gewend bent. Dit kan in verrassende smaaksensaties resulteren, opgepast dus!
Salsaaaa
Sssssssssssszalig! 🥳