EXTRA’S & INSPIRATIE
Extra’s
Naast alle gerechten en sausjes leveren wij nog huisgemaakte Atjar Tjampoer (Oma’s recept) en gebakken uitjes. Beide extra’s zijn natuurlijk overheerlijk bij de Teriyaki Tempeh Saté, maar kun je eigenlijk bij elk gerecht gebruiken voor een zoetje en een zuurtje. In de Atjar stoppen we trouwens ook alle kleine bloemkool roosjes die we over houden bij het maken van de Cauliflower spies. Zo gooien we niks weg en ondersteunen we ons streven naar ‘minimal-waste’.
Wat kun je zelf nog halen/ doen? Hier wat inspiratie van ons!
(Stok)Brood
Een goed brood mag niet ontbreken op de BBQ! En haal eens een keer een lekker zuurdesem brood met veel smaak in plaats van een stokbrood. Wij sturen geen brood mee, omdat het vers natuurlijk veel lekkerder is. Een wijntje daarentegen…
Hasselback potatoes
Een andere lekkere sidedish zijn hasselback potatoes uit de oven of vanaf de bbq als je een dichte BBQ hebt. Dan moet je al wel een beetje grillmeister zijn en snap je wat ik begrijp als ik zeg 45 min indirect grillen op 180 graden. Gooi ze anders gewoon in de oven, net zo makkelijk! Koop mooie grote aardappels en snij ze om de twee a drie mm in tot ⅔ van de aardappel. Marineer ze in olijfolie en kruiden en specerijen die jij lekker vind. Ik gebruik een shitload aan knoflook 😉
Coleslaw
Lekker voor bij de Shortribs of Cauliflower is deze Coleslaw, schrik niet van de cashewnoten die in een recept zitten, geweekt in water en vermalen zijn cashewnoten het geheim voor een romige Vegan dressing of saus!