Over ons

Het verhaal achter Vegan Borrel Box

Natuurlijk hebben we een filosofie en een mooi verhaal. ‘Maar wel eerlijk blijven hè, geen mooie verhalen’, zou m’n opa gezegd hebben. Opa, die heel zijn hele leven niets anders kende dan AVG (Aardappel, Vlees & Groente) en niets snapte van ‘die Vegetariërs’. Hij zou daarom twijfelen aan het intellect van zijn kleinzoon als hij zou weten dat die zonder enige vorm van dierlijke producten kookt. Niet alleen om de wereld een beetje te verbeteren, maar vooral om mensen van lekker eten en gezelligheid te voorzien. Kijk, daar zou hij het zeker wel mee eens zijn! Lees hieronder verder om ons een beetje beter te leren kennen:

Onze Chefs, borrelaars, genieters….

Als we gaan zingen loopt iedereen de tent uit, maar als het om borrelen en lekker eten gaat is dat juist het tegenovergestelde. Niet zelden zijn we gevraagd om een borrel te cateren of om de ‘groene’ bbq te hanteren. Met schortjes die gekscherend verwijzen naar onze Volendamse vrinden die wel kunnen zingen, de 3 ….

Jasper, gepassioneerd hobbykok, hart voor de horeca en heeft een onuitputtelijke bron van energie. Ga je met hem borrelen, maak je dan maar op voor een lange nacht. Sinds 2019 vegan, net als bij zijn andere duizend passies dook hij ‘head first’ in de vegan keuken om voor hem en zijn gezin de lekkerste gerechten te maken. De meeste gerechten worden nu gewaardeerd door zijn drie pubers. Voornaamste reden van hem om 100% plantbased te eten is zijn gezondheid, maar na het maken van de keuze kwam het dier- en natuurwelzijn (is dat een woord?) op een goede tweede plaats. Pluisje, zijn trouwe robotstofzuiger, vervangt een toch wel gemist huisdier.

Jornt, zelfbenoemd ‘alleskunner’, al kreeg hij ooit een onvoldoende voor ‘bewegen op muziek’. Zakelijk genie, zonder zijn optimisme en energie waren we lang niet zover geweest. Hij heeft een rotsvast vertrouwen en is dan ook louter positief. Als je hem vraagt, zal hij zeker zeggen dat onze borrelbox het lekkerste is wat je ooit gaat proeven, beter zelfs! Jornt zorgt samen met Iris voor hun kleine dondersteen en de trouwe viervoeter. In zijn vrije tijd brouwt en drinkt hij graag een biertje en kan als geen ander het kind in zichzelf vinden (met of zonder zijn favoriete drankjes).

Jorik, culinair mastermind met een schat aan horeca ervaring. Chef kok geweest bij Noir (met noteringen in de Lekker 500 en Gault Millau) en verschillende Vega(n) restaurants in Utrecht. Hij zorgt voor de sublieme smaakervaring die we na willen streven. Met zijn hang naar orde en structuur houdt hij ons in het gareel en zorgt voor een duidelijke planning in de keuken, maar ook daarbuiten. ‘Hongerrrrrr’; ook thuis vult hij de maagjes met overheerlijke gerechten, voornamelijk voor z’n liefde Franka. Samen zorgen zij voor de prachtige kater, een kruising tussen Maine Coone en Noorse Boskat.

Onze gedachten…

Plantbased partyyyyy
Met de Vegan Borrel Box bieden we een smakelijk en 100% plantaardig alternatief voor ‘normale’ snacks. Deze lekkernijen koop of maak je zelf niet zomaar even, ze zijn met zorg gemaakt en ontwikkeld door onze chefs. Hierbij is gekozen voor kwalitatieve en verantwoorde producten. We laten hiermee een groot publiek zien dat je ook een feestje kan vieren en een geweldige smaakbeleving kan hebben op basis van alleen plantaardige producten. Zeker niet alleen voor vega’s of vegans, maar voor iedereen die hun borrels willen vergezellen met heerlijke en verrassende snacks.

Het carnisme voorbij
In vrijwel iedere snack zitten dierlijke producten verwerkt. Het gebruik van deze producten (tijdens feestelijke momenten) zit verweven in onze cultuur, in onze genen, in ons leven. Het eten van dierlijke producten is zo verweven in onze maatschappij dat dit niet eens gezien wordt als een keuze.

Volgens ons is het gebruik van dierlijke producten (op grote schaal) onnodig en schadelijk voor onze planeet. Hierin staan we niet alleen, maar komt er een steeds grotere groep in onze samenleving die het gebruik van dierlijke producten vermijden of sterk verminderen. Daarmee is de vraag om veganistische alternatieven groter dan ooit.

Onze filosofie
We maken verantwoorde en eerlijke keuzes in onze bedrijfsvoering. Keuzes die de toekomst van onze kinderen niet in de weg staan of ons door hen kwalijk genomen kan worden. Iedere keuze zullen we afwegen en zo goed mogelijk maken. We zijn ervan overtuigd dat een borrelavond met een fantastische smaakbeleving ook zonder dierlijke producten beleefd kan worden. Sterker nog; door gebruik van 100% plant-based ingrediënten worden onze chefs creatiever dan ooit. Dit resulteert in smaakvolle en verrassende gerechten.

Op de hoogte blijven van onze avonturen?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
We zijn ook via WhatsApp bereikbaar