Minimal waste & Seizoensaanbod. Onze Transitie!

Transitie naar minimal waste & seizoensaanbod

Veganisme gaat over het niet consumeren van dierlijke producten, waarvoor iedereen zijn of haar eigen redenen heeft. De drie meest voorkomende redenen zijn: bijdragen aan een betere planeet, diervriendelijkheid en eigen gezondheid. Ook wij ondersteunen deze gedachte. Bij de oprichting en ontwikkeling van Vegan Borrel Box hebben wij ons als doel gesteld om alleen beslissingen te nemen die onze kinderen ons later niet kwalijk zullen nemen. Concreet betekent dit dat we constant nadenken over de impact van ons product op de aarde en hier verbeteringen in proberen aan te brengen. Dit resulteert in drie missies: Minimal waste, Seizoensaanbod en Gezonder Borrelen.

Minimal waste

Door groot in te kopen en voor navul verpakkingen te kiezen, willen wij de hoeveelheid afval die wij produceren minimaliseren. Ook zoeken wij constant naar beter verpakkingsmateriaal voor onze Vegan borrelbox. Nu al hebben wij een volledig recyclebare geïsoleerde box met herbruikbare of recyclebare koelpacks van Recycold met een biologische koelgel. Ons volgende doel is biologisch afbreekbare vacuumzakken in gebruik nemen.

Seizoensgebonden aanbod

Door te kiezen voor (lokale) producten in het seizoen houden we de impact op de planeet laag. Van nature zijn niet alle producten het hele jaar rond verkrijgbaar. Om die producten toch het jaar rond te kunnen leveren is soms veel energie en/of transport nodig. Wij zoeken naar die producten die op dat moment goed verkrijgbaar zijn en weinig foodmiles of energie hebben gekost.

Gezonder borrelen

Wortels en komkommers zijn gezond, maar kun je zelf ook snijden. Dit zul je dan ook niet terugvinden in onze box. Onze Vegan borrelbox zit vol met Vegan Snacks die je niet zomaar even zelf maakt. Wij streven naar dat ultieme snack-gevoel, maar dan zonder vlees! Omdat (Vegan) borrelen voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid is, gebruiken we alleen maar linksom gedraaide biologische kokosyoghurt en maken we alleen speciale tarwegras-smoothies… NO WAY! Wel mag je verwachten dat we verse producten gebruiken en geen conserveringsmiddelen toevoegen aan alle producten die we zelf maken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
We zijn ook via WhatsApp bereikbaar